Rivaldo je u svoje vrijeme bio sjajan igrač, ali je li malo pretjerao sa ovom izjavom?

Mogao bi parirati Ronaldu i Messiju?

Rivaldo je u svoje vrijeme bio sjajan igrač, ali je li malo pretjerao sa ovom izjavom?

Pred nama je novi El Clasico, utakmica koja kod ljubitelja fudbala budi brojne uspomene i lijepa sjećanja. 

Naravno, svi koji prate fudbal nešto duže vremena se sjećaju legendarnog Brazilca Rivalda, idola jedne generacije.
Rivaldo je za Barcelonu odigrao pet sezona nakon što je došao iz Deportivo La Corune na ljeto 1997. godine, a za to vrijeme je odigrao mnogo El Clasica.

Upravo je on bio interesantan španskim medijima pred novi susret Real Madrida i Barcelone, a mngoo pažnje izazvala je njegova izjava da bi danas bio na nivou Ronalda i Messija.

"Ronaldo je dobio Zlatnu loptu zato jer je zaslužio. U moje vrijeme je bilo puno više igrača koji su se borili da budu najbolji na svijetu. Danas se sve vrti oko istih imena. Siguran sam da bih parirao Ronaldu i Messiju jer je u moje vrijeme bilo mnogo teže igrati fudbal", rekao je Rivaldo pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne želim otvarati kontroverze, obojica su jako dobri igrači, ali u moje vrijeme je bilo mnogo više kvalitetnih igrača, a danas čujete samo za Messija, Ronalda i Neymara", zaključio je Rivaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi