Ronaldo govorio o nazivu 'pravi Ronaldo' i osvrnuo se na Modrića: Zna se što je osvojio Zlatnu loptu
Ronaldo je tokom karijere osvojio tri Zlatne lopte, a kaže da je onu iz 2002. godine dobio samo zbog Mundijala.

Brazilac govorio za italijanske medije

Ronaldo govorio o nazivu 'pravi Ronaldo' i osvrnuo se na Modrića: Zna se što je osvojio Zlatnu loptu

Jedan od najboljih napadača svih vremena Ronaldo Luis Nazario de Lima dao je vrlo zanimljiv intervju za Gazzetta dello Sport u kojem je između ostalog govorio o razlikama između njega i Cristiana Ronalda.

Večeras je na rasporedu veliki derbi Italije između Juventusa i Intera u Torinu, a tim povodom Gazzetta je kontaktirala 'pravog Ronalda' koji je na početku razgovora između ostalog rekao da mu je uvijek bilo zabavno čuti to da ga ljudi tako zovu.

"Ja sam pravi Ronaldo? To me zabavlja, ali nema nikakvog smisla. Ja i CR7 smo baš različiti. Devet godina je razlike u periodu kada sam ja igrao u Italiji i CR7. Fudbal se promijenio i mijenja sve sve brže i brže. Ja sam u Italiju stigao kada mi je bilo 20 godina nakon što sam nešto osvajao sa PSV-om i Barcelonom, ali ne sve. Još uvijek sam morao dokazivati da sam šampion. S druge strane, CR7 je došao sa 33 godine kao pravi šampion i igrač koji iza sebe ima hiljade pobjeda", rekao je Ronaldo.

Također, on se osvrnuo i na Zlatnu loptu koju je za ovu godinu osvojio Luka Modrić.

"To mnogo zavisi od rezultata na Svjetskom prvenstvu. U Rusiji, Modrićeva Hrvatska je otišla dalje nego Ronaldov Portugal. Ja sam Zlatnu loptu osvojio 2002. godine zahvaljujući Svjetskom prvenstvu, ali upravo zbog toga ona iz 1997. godine ima veće značenje za mene. Osvojio sam nešto sa Barcelonom tada, ali uvijek sam je smatrao ličnim priznanjem", dodao je Brazilac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prokomentarisao je i večerašnji susret.

"Nerazzurri se vraćaju malo po malo. Suning grupacija je slična Morattiju, ima jednaku želju za pobjedama. Inter mora meč u Torinu odigrati hrabro jer je to jedna od onih utakmica koja vam daje veću snagu nego što su tri boda i pozicija na tabeli. Iako ne postoji realna šansa za Scudetto kada je Inter u pitanju, pobjeđivanje u bitnim utakmicama potvrđuje rast kluba".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi