Rivaldo: Nije mi žao što sam odbio Manchester United
Foto: EPA

Izabrao Barcelonu

Rivaldo: Nije mi žao što sam odbio Manchester United

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone.

Rivaldo je u Barcelonu stigao 1997. godine iz Deportivo La Corune nakon sjajne sezone, a dvije godine kasnije proglašen je za najboljeg igrača svijeta. Mnogi navijači Barce su "tužni" što je Rivaldo igrao u periodu kada katalonski klub i nije baš blistao. Ipak, njegovi golovi će ostati zauvijek upamćeni.

Brazilski fudbaler je 2002. godine s Brazilom postao prvak svijeta, a tog ljeta odlučio je da napusti Barcu i svoju karijeru nastavi u Milanu. S Milanom je uspio da ispuni svoj san osvajanjem Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni, no Rivaldo se nije baš naigrao na San Siru.

Međutim, malo ko zna da je Rivaldo prije dolaska u Barcelonu bio na meti Manchester Uniteda. Sir Alex Ferguson želio je da upravo Rivaldo bude prvi brazilski igrač koji će zaigrati na Old Traffordu, no to se na kraju nije desilo i Rivaldo je potpisao za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mnogo se pričalo da idem u Manchester United, ali nisam znao nikakve detalje jer se moj agent brinuo o tome. Znao sam da me žele Barca i United, a na kraju sam samo dobio poruku da idem u Barcu i tako je bilo. Nisam dobio priliku da igram u Engleskoj, no nije mi žao zbog toga, niti mi je žao što sam odbio United", rekao je Rivaldo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi