Rivaldo otkrio za koji je klub mogao zaigrati

Kada je bio na vrhuncu slave

Rivaldo otkrio za koji je klub mogao zaigrati

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo se nakon završetka fudbalske karijere rijetko pojavljuje u medijima.

Tek ponekad možemo pročitati neku njegovu izjavu u kojoj se prisjeti dana kada je bio jedan od najboljih svjetskih fudbalera, a ovoga puta smo saznali i koji je njegov nesuđeni klub.

Godine 2002., Rivaldo je iz Barcelone prešao u Milan, ali je malo nedostajalo da dođe u Lazio.

"Kada sam 2002. godine odlazio iz Barcelone, imao sam mnogo ponuda iz Italije. Tadašnji član Lazija i moj prijatelj Cesar mi je govorio samo lijepe stvari o tom klubu, te me jako zaintrigirao. Lazio je tada imao strašnu ekipu, ali na kraju nisam zaigrao u Rimu. Milan je bio najkonkretniji i doveo me", rekao je Rivaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rivaldo je svoju bogatu karijeru završio 2015. godine, a posljednji klub za koji je nastupao bio je brazilski niželigaš Mogi Mirim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti