Nezaustavljiva mašina: City je za 'malu lovu' doveo zvijer od igrača
Foto - EPA

Julian Alvarez zabio hat-trick

Nezaustavljiva mašina: City je za 'malu lovu' doveo zvijer od igrača

M. Šljivak

Manchester City je u januaru za 23 miliona eura potpisao 22-godišnjeg argentinskog napadača Juliana Alvareza iz River Platea.

Fenomenalni napadač argentinskog velikana svojim nastupima je privukao veliku pažnju evropskih klubova, a na kraju se odlučio potpisati za City, koji ga je ostavio na posudbi u Riveru do juna.

Kakvog je igrača City dobio za poprilično 'malu' cifru Alvarez je pokazao sinoć u trijumfu River Platea protiv Patronata od 4:1.

Alvarez je u ovom susretu postigao hat-trick. Zabio ga je u periodu od 21. do 50. minute, a kreirao je još mnoge šanse koje na sreću protivnika nije iskoristio.

Omalenog Argentinca svi vide kao nasljednika Sergija Aguera u Cityju. Imaju slične karakteristike u igri i vidjet ćemo kako će se ovaj 22-godišnjak snaći u Premiershipu.

River s druge strane pokušava nagovoriti City da im Alvareza ostavi u klubu do kraja godine, no Guardioli je potreban napadač i teško da će pristati na to.

Julian Alvarez je ukupno za River odigrao 96 utakmica i zabio je 37 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj lik ce da rastura u EPL,a neznalice ce reci kako Guardiola pokupova sve najbolje svjetske igrace,a evo ovog je i Norwich mogao kupiti koliko je jeftin.
1 1
Milos1312
1 od 100 kojeg je platio manje od 20 mil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi