Mahrez potpisao za Al Ahli, ali cijeli svijet bruji o brutalnoj provokaciji Saudijaca za PSG

Slučajno ili ne?

Mahrez potpisao za Al Ahli, ali cijeli svijet bruji o brutalnoj provokaciji Saudijaca za PSG

Endin Čaušević

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez nakon pet godina odlučio je napustiti Manchester City i baš kao mnogi igrači ovog ljeta karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. No, video kojim je ozvaničen njegov transfer na prvu je mnoge zbunio.

Mahrez je sa Cityjem protekle sezone osvojio skoro sve što je mogao, a šlag na tortu bio je trofej Lige prvaka koji se na Etihadu toliko dugo čekao.

Alžirac je nakon sjajne sezone odlučio da je vrijeme za nove izazove i prvobitno se povezivao s odlaskom u PSG, no kada je na njegova vrata pokucao saudijski Al Ahli više nije bilo dileme gdje Mahrez ide.

Mahrez je uspješno prošao ljekarske preglede, te je s Al Ahlijem potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Klub iz Saudijske Arabije ozvaničio je danas Mahrezov transfer i sigurno je da će on biti veliko pojačanje. No, video kojim je sve ozvaničeno na prvu je mnoge zbunio.

Oglasi

Naime, Mahrez je ljekarske preglede obavio u Parizu gdje je na kraju snimio video kojim je Al Ahli ozvaničio transfer.

U pozadini se mogao vidjeti Eiffelov toranj što je na prvu mnoge zbunilo, no engleski mediji pišu da je to itekakva provokacija Al Ahlija za PSG koja nije prošla neopaženo.

PSG je imao skoro sve dogovoreno s Mahrezom i očekivalo se da će on potpisati za prvaka Francuske, ali kada je Al Ahli ponudio nevjerovatno bogatu ponudu predomislio se i odlučio da ide u S. Arabiju.

Mnogi smatraju da je Al Ahli na ovaj način provocirao PSG videom Mahrezovog potpisa u njihovom gradu i biti će zanimljivo da li će Parižani imati neki odgovor.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Ciry neće biti ni sličan od prošle sezone,ovakvog igrača pustiti nije mi jasno a riješio je mnoge utakmice u Premier ligi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti