RMC: Kovač odlazi, Bayern već kontaktirao nasljednika
EPA

Holanđanin se vraća u Minhen?

RMC: Kovač odlazi, Bayern već kontaktirao nasljednika

Otkako je sjeo na Bayernovu užarenu klupu, Niko Kovač (47) doslovno nema mira.

Osim oscilacija u igri i rezultatima, Kovač je konstantno na meti kritičara i novinskih špekulacija, a česta tema je svakako otkaz koji bi mogao dobiti ukoliko s Bayernom ukoliko ne osvoji duplu krunu.

Pisalo se da bi naljeto Kovača u Minhenu mogli zamijeniti prvo Mauricio Pochettino, potom Antonio Conte, a sada se pojavilo još jedno ime, koje navodno ima najveće šanse. U pitanju je Ajaxov čudotvorac Eric ten Hag, kojeg u Bayernu znaju vrlo dobro, obzirom da je u razdoblju od 2013. do 2015. godine predvodio drugu momčad Bavaraca.

Na dovođenju Ten Haga posebno insistira izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge, a novinar pouzdanog RMC-a Mohamed Bouhafsi tvrdi da su kontakti već uspostavljeni i da bi se Holanđanin vrlo lako mogao vratiti u Bayern.


Ten Hag, s druge strane, sasvim sigurno neće žuriti. Najprije će sačekati i vidjeti s kakvim sastavom će raspolagati pred narednu sezonu, ali s obzirom da je većina fudbalera "zapala za oko" najvećim klubovima današnjice, za očekivati je da će Ajax veliki broj njih rasprodati. Zasad je sigurno da će Kopljanike napustiti Frenkie de Jong, koji će za 75 miliona eura pojačati Barcelonu.

Bild piše kako Ten Hagu novac neće biti jedini motiv u pregovorima s ostalim klubovima, te da, ako bude morao napustiti Ajax, želi otići u perspektivan klub s jasnim planom i vizijom. 

Da je emotivno vezan za Bayern ovaj sjajni trener je istakao i prije mjesec dana u jednom intervjuu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je moj klub, gledam ga svake nedjelje. Otkako je Guardiola bio u njemu, fudbal u Njemačkoj se promijenio. Tada sam gledao skoro svaki trening i naučio sam mnogo lekcija o metodici treninga i kako da tu filozofiju sprovedem u djelo na terenu", izjavio je Ten Hag.

U Ajaxu su ubijeđeni od ovakvih napisa neće biti ništa i da će Ten Hag ostati u Amsterdamu. U klubu su mu već spremili novi ugovor, i to mnogo jači i unosniji, na duge staze.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti