Effenberg: James mora napustiti Bayern

Legendarni fudbaler o situaciji u kojoj se nalazi Kolumbijac

Effenberg: James mora napustiti Bayern

Dvogodišnja posudba Jamesa Rodrigueza u Bayernu ističe na kraju tekuće sezone. Još se ne zna šta planiraju u Bayernu, dok se špekuliše da u Realu i nisu oduševljeni idejom da ga vrate u svoje redove.

Legendarni fudbaler Bayerna Stefan Effenberg vjeruje da James Rodriguze nema drugog izbora osim da napusti Bayern, čak iako Bavarci odluče pokušati produžiti saradnju sa njim.

"James mora napustiti Bayern. Ukoliko pogledate njegovu situaciju u klubu, shvatit ćete da mora otići", izjavio je Efenberg za Diario AS.

Rodriguez je za "vladavine" Nike Kovača postao igrač uloge, te je većinu svojih nastupa za Bayern u 2019. godini upisao ulaskom sa klupe sa rezervne igrače.

Effenberg vjeruje da je James Rodriguez u Bayernu izgubio strast za fudbalom.

"On se mora zabavljati igrajući, a to se ne dešava u nastupima od sedam, 10, 12 ili 15 minuta".

Bayern ima opciju otkupa Jamesovog ugovora od Reala za 42 miliona eura. Teško je vjerovati da u Bayernu planiraju istu iskoristiti, ali čak i kada bi to bio slučaj Effenberg vjeruje da Rodriguez ne smije ostati u Bayernu, te da bi možda bilo pametno "prekinuti veze" i sa Realom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Možda bi se trebao potpuno reorijentisati. I u Real Madridu će mu biti teško dobiti minute na terenu, tako da mu je potrebna promjena".

James Rodriguez je ove sezone upisao 20 nastupa za Bayern u Bundesligi, postigao je sedam golova i upisao četiri asistencije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi