Mislili su da Xavi nije namjerno ignorisao Fatija, ali novi video pokazao svu njegovu hladnokrvnost!

Itekako mu je zamjerio očevu izjavu

Mislili su da Xavi nije namjerno ignorisao Fatija, ali novi video pokazao svu njegovu hladnokrvnost!

Endin Čaušević

Ansu Fati za vikend je konačno zaigrao od prve minute za Barcelonu i uspio je da zabije pogodak u pobjedu u gostima protiv Elchea sa 4:0, ali su svi vidjeli u direktnom prenosu da odnosu između njega i trenera Xavija Hernandeza uopšte nije dobar i sada je to dokazao i snimak koji kruži na društvenim mrežama.

Katalonski klub u subotu je bez većih problema uspio u gostima da pobijedi Elche sa 4:0 iako je ekipa Xavija Hernandeza bila znatno oslabljena, ali na kraju rezultat nije izostao i Barca je uspjela da zadrži 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid.

Xavi je dosta eksperimentisao u ovom susretu, a to dovoljno dokazuje činjenica da je Eric Garcia igrao na poziciji defanzivnog veznog i to se pokazalo na kraju kao veoma dobar potez.

Također, Xavi je odlučio dati šansu i igračima koji se ove sezone nisu toliko naigrali od prve minute, a to se posebno odnosi na Fatija.

Mladi napadač Barcelone je već danima u centru pažnje nakon izjave njegovog oca koji je javno kritikovao klub i Xavija jer njegov sin ne igra dovoljno i čak je zaprijetio da će Ansu napustiti klub ukoliko se njegov status ne promijeni.

U Barceloni nisu bili oduševljeni s onim što je Fatijev otac izjavio, ali je mladi napadač poručio da on uopšte nije znao za taj intervju i da sigurno ne bi dopustio da nešto tako kaže javno da mu je rekao da ima tu namjeru.

Oglasi

Iako je Fati igrao od prve minute i uspio je da konačno zabije i pogodak bilo je jasno da odnos njega i Xavija nije najbolji.

Fati je bio jedini igrač kojeg Xavi nije pozdravio nakon izmjene što sve govori. Bilo je objašnjenja da Xavi to nije namjerno uradio i da je imao drugog posla dok je Ansu izlazio iz igre, ali pojavio se novi video koji pokazuje da to nije baš tačno.

Xavi je gledao Fatija kako izlazi s terena, ali kada su svi očekivali da krene prema njemu i pozdravi ga kao što je to uradio s ostalim igračima koji su izašli iz igre na kraju je trener Barce imao drugi plan.

On se okrenuo jednom od igrača na terenu kako bi mu dao savjet, dok je Fati tužno gledao prema svom treneru i nadao se da će mu prići i pozdraviti ga, te čestitati na postignutom golu, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Video s tribine koji se pojavio jasno pokazuje da Xavi i Ansu nemaju sjajan odnos, a svi su sigurni da je otac mladog napadača glavni krivac za to.

Xavi mu je pored svega dao šansu, ali očito je da želi Fatija naučiti lekciju da se takve stvari ne smiju više dešavati i sigurno je da će trebati neko vrijeme da ovaj mladi napadač ponovo stekne povjerenje svog trenera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi