RMC objavio ime novog kluba Lionela Messija!

Argentinac napušta Barcelonu

RMC objavio ime novog kluba Lionela Messija!

E. Škorić

Saga oko Lionela Messija koja je trajala ljetos okončana je tako što je Argentinac bio primoran ostati u Barceloni, ali već na ljeto može da ide kao slobodan igrač.

Messi je bio odlučan da napusti redove katalonskog giganta usred klupske rezultatske krize i loših odnosa unutar Nou Campa, ali je na kraju ostao, no još uvijek postoji mogućnost da na kraju sezone napusti ekipu kojoj je toliko toga dao i učinio je jednom od najtrofejnijih u posljednje dvije decenije.

Isprva se najčešće govorilo o Messijevom odlasku kod "nogometnog oca" Pepa Guardiole u Manchester City, koji i dalje slovi za jednog od favorita kada je dovođenje čarobnjaka iz Rosarija u pitanju, no francuski RMC radio donosi sada informaciju koja govori da će Messi - u Francusku.

"Lionel Messi će biti u PSG-u naredne godine. Ozbiljan sam. Messi će u PSG", izgovorio je RMC-ov sportski novinar Daniel Riolo u eter i tako raspametio PSG-ove fanove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

PSG je jedan od rijetkih timova koji može da ispuni sve Messijeve želje, ali smatra se da je Neymar jedna od ključnih razloga ukoliko Messi na kraju zaista odluči da igra u Parizu.

U Barceloni i dalje ne žele da žive život bez svoje ikone, ali dosta toga sada će ovisiti i o predsjedničkim izborima, mada svaki od kandidata uporno tvrdi da će zadržati Messija ukoliko pobijedi. Jedno je sigurno, Messi nikada nije bio bliže prelasku u neku drugu momčad.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Neymar rekao da zeli opet igrati sa Messijem, pa odma ide u Psg. Nije nemoguce, ali mislim da City ima vise sanse za to...Ako milioni ne odluce..
2 0
Alaga
Ostaće on u barci.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi