Robben dobio bogatu ponudu s Dalekog istoka
Foto: EPA

Kinezi nude ogroman novac Holanđaninu

Robben dobio bogatu ponudu s Dalekog istoka

Midhat Šljivak

Krilni igrač minhenskog Bayerna Arjen Robben dobio je bogatu ponudu s Dalekog istoka.

Jedan kineski klub spreman je ponuditi reprezentativcu Holandije nevjerovatnih 14 miliona eura po sezoni, čime bi on postao jedan od najskuplje plaćenih fudbalera svijeta.

Robben je vezan ugovorom s Bayernom do juna 2017. godine. Ipak, kako stvari stoje mogao bi ranije napustiti Minhen, a odlazak u daleku Kinu je izgledna opcija.

Kinezi sve više ulažu u fudbal. Ne žale novca kako bi doveli velike zvijezde svjetskog fudbala, a novac kojeg nude je zaista ogroman.

Robben je član bavarskog velikana postao 2009. godine. Stigao je iz madridskog Reala, a pored ovih klubova nosio je dres Chelseaja, PSV-a i Groningena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je odigrao ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je pet golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi