Robben nije potpisao za Manchester United zbog mirisa?!

Tako kaže Rio Ferdinand

Robben nije potpisao za Manchester United zbog mirisa?!

Iako su mnogi mišljenja da je mogao odigrati još koju sezonu, Arjen Robben je po završetku prošle sezone odlučio okončati svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Uradio je to nakon decenije u dresu Bayerna, kluba u čijem dresu je ostavio najveći trag, ali ne smiju ostati zaboravljene ni njegove partije u dresovima Chelseaja i Real Madrida. Za one koji su zaboravili, "Leteći Holandez" je karijeru počeo u domovini, u Groningenu, da bi prije odlaska u Chelsea (2004.) dvije sezone nosio dres PSV-a.

Mogao je Robben vrlo lako umjesto u Chelsea - u Manchester United.

I nekadašnji igrač Uniteda Rio Ferdinand krati vrijeme dok traje epidemija novog koronavirusa, da je na Instagramu odgovarao na pitanja korisnika ove društvene mreže.

Tako se dotakao i Robbena koji je svojevremeno bio ključni član Mourinhovog Chelseaja, sa kojim je osvojio dvije titule prvaka Engleske.

Ferdinand je otkrio da je Robben vrlo lako mogao završiti i na Old Traffordu. Ipak...

"Kakav igrač! Robben je bio sjajan. Trebali smo ga dovesti u Manchester United", izjavio je Ferdinand, pa nastavio:

"Mislim da je došao u trening kamp. Prohodao je po kampu i nije mu se svidio miris, pa je odšetao i otišao u Chelsea... Čovječe, nisam mogao vjerovati. Bio bi sjajan za nas".

Čini se da je transfer Arjana Robbena u United zaustavio očigledno neki neugodan miris kojeg je osjetio u trening kampu u Carringtonu. Zvuči čudno, ali Rio Ferdinand tako kaže.

Robben je za Chelsea odigrao 106 utakmica od 2004. godine do odlaska u Real Madrid. Stigao je postići 19 golova i upisao 22 asistencije.

"Kada je igrao, znali ste da će vratiti loptu na lijevu nogu, ali se lijevi bekovi nisu mogli nositi sa njim. Kao da bi rekao: Idem sada na lijevu stranu i vi ne možete činiti ništa da me zaustavite... I nisu ništa mogli", dodao je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, uz sve pohvale na Robbenov račun, Ferdinand vjeruje da je United imao boljeg igrača na krilu od Holanđanina. Ryana Giggsa.

"Giggsy je bio nevjerovatan fudbaler. Lijevo krilo koje je pred kraj karijere prošlo u sredinu. Sjajan, sjajan fudbaler... Morao bih izabrati Giggsyja. Ali i Robben je bio strašan", poručio je Ferdinand.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Miris ruskih para je presudio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi