Robben: Prespavali smo prvih 45 minuta

Igrač Bayerna

Robben: Prespavali smo prvih 45 minuta

Fudbaleri Bayerna sinoć su deklasirali Arsenal na Emiratesu rezultatom 5:1 i tako se u velikom stilu plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Strijelac drugog pogotka Holanđanin Arjen Robben izjavio je da je njegov tim prespavao prvo poluvrijeme, ali da je u nastavku pokazao svu snagu i sasvim zasluženo obezbijedio plasman u narednu fazu takmičenja.

"Prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Prije utakmice smo pričali da će Arsenal da krene snažno i to se dogodilo, a mi smo spavali. Moraćemo mnogo bolje u četvrtfinalu... Drugi dio igre bio je mnogo bolji, a penal i crveni karton su nam pomogli, to je promijenilo tok meča", izjavio je Arjen Robben.

"Idemo korak po korak, sa obje noge smo na zemlji. Ne volim da pričam o finalu, do njega imamo još dvije runde", dadao je holandski fudbaler.

Podsjetimo, Arsenal je nakon prvih 45 minuta imao prednost od 1:0, da bi Bavarci u drugom poluvremenu postigli čak pet golova. Theo Walcott bio je jedini strijelac za Arsenal, dok su mrežu domaćina tresli Lewandowski, Robben, Costa i dva puta Vidal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom meču odigranom prije tri sedmice Bavarci su slavili identičnim rezultatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi