Robben se večeras oprostio od reprezentacije

Odigrao posljednji meč

Robben se večeras oprostio od reprezentacije

Jedan od najboljih fudbalera Holandije u 21. stoljeću, Arjen Robben, danas se oprostio od reprezentativnog dresa.

Kao što je to ranije i najavio, Robbenu je ovaj kvalifikacioni ciklus bio i posljednji u dresu reprezentacije, a obzirom da se Holandije nije uspjela plasirati u Rusiju, on se već večeras oprostio. 

Holandija je večeras igrala protiv Švedske na domaćem terenu te je trebala pobjedu od barem 7:0 kako bi se plasirali u baraž za odlazak u Rusiju, ali oni su na kraju pobijedili samo 2:0. Zanimljivo, oba pogotka postigao je upravo Robben. 

Robben je za reprezentaciju odigrao 96 mečeva, te je, računajući i večerašnje, postigao ukupno 37 golova i upisao 29 asistencija. Sigurno će ostati upamćen kao jedan od legendarnih reprezentativaca, a vjerovatno najbolje partije za reprezentaciju pružao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je vodio Holandiju do trećeg mjesta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi