Robben u suzama prije meča sa Švedskom

Oprašta se od reprezentacije

Robben u suzama prije meča sa Švedskom

E. Ganibegović

Reprezentacija Holandije večeras u okviru 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra protiv Švedske, a trenutni rezultat je 2:0. Ova utakmica ima poseban značaj iz razloga što je posljednja u kojoj će nacionalni dres nositi Arjen Robben. 

Naime, ako Holanđani žele da završe kao drugi moraju da slave sa sedam golova razlike, međutim takvo nešto je teško za očekivati.

Arjen Robben je večeras postigao dva pogotka, te će se tako na dobar način oprostiti od reprezentacije. Prije utakmice, ovaj 33-godišnjak nije mogao sakriti emocije, pa je tako tokom intoniranja himne pustio i suzu. 

Krilo Bayerna je prošao kroz sve mlađe selekcije Holandije, a za prvi tim nastupa od 2003. godine i od tada je upisao 95 nastupa, te postigao 35 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti