Stiže li u Velež novac s Dalekog istoka? Mulić je i danas "rešetao" protivničku mrežu!

Nova sjajna partija

Stiže li u Velež novac s Dalekog istoka? Mulić je i danas "rešetao" protivničku mrežu!

A. Čaušević

Fejsal Mulić je u Premijer lige imao fantastičnu jesen, a u istom ritmu je nastavio i na proljeće u koreanskoj K-ligi. 

Mulić je tokom zimskog prijelaznog roka dres Veleža zamijenio onim Seongnama, ali to nije previše utjecalo na njegovu formu.

Robusni srbijanski napadač je danas postigao dva nova gola. Bilo je to u porazu njegovog tima od Suwon Cityja s 2:3.

Mulić je prvi put protivničku mrežu zatresao u 51. minuti kada je predriblao golmana, da bi drugi gol zabio u nadoknadi kada je već bilo kasno za povratak. 

I drugi gol je bio zaista sjajan. Mulić je primio loptu na grudi te iz okreta šutirao i pogodio malu mrežicu čime je još jednom pokazao zavidnu tehniku obzirom da je visok 203 cm.

Ovom 26-godišnjaku je to bio već sedmi gol otkako je stigao u Južnu Koreju i to na 13 nastupa pa se u Veležu opravdano nadaju da će ekipa iz Južne Koreje otkupiti njegov ugovor. 

Podsjećanja radi, Mulić je otišao u Seognam na posudbu s pravom otkupa, a obzirom na partije koje pruža sve su prilike da će Koreanci aktivirati otkupnu klauzulu prije planiranog. 

Inače, dok je bivši mladi reprezentativac Srbije bio član Rođenih na 19 ligaških mečeva zabio je devet golova. Svakako se najviše izdvaja gol Zrinjskom u mostarskom derbiju. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Majstor
11 0
velez mo
Majstor
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi