Robert Jarni našao zanimljiv trenerski angažman

Nekadašnji trener Sarajeva

Robert Jarni našao zanimljiv trenerski angažman

Nekadašnji trener Sarajeva Robert Jarni našao je novi angažman. 

Petedesetogodišnji Jarni je u proteklom periodu bio uposlen u HNS-u radeći kao selektor U20 reprezentacije Hrvatske, no sada je otišao Štimčevim stopama, u daleku Indiju.

Naime, u narednom periodu Jarni će voditi tamošnjeg prvoligaša NorthEast United koji cilja na naslov prvaka, a u klubu nisu skrivali oduševljene dolaskom čovjeka koji je svojevremeno igrao za Juventus, Real Madrid...

"Klub je odlučan nadograditi prošlosezonski uspjeh, a Jarni donosi pravi spoj iskustva i taktičkog znanja ko si potrebni da bi ova momčad napredovala, a posebni naglasak stavljamo na razvoj mladih igrača", kazala je izvršna direktorica kluba Priya Runchale.

Novom izazovu se raduje i sam Jarni.

"Ovo je moja premijera na klupi nekog azijskog kluba i sa zadovoljstvom ću donijeti uzbudljivu igru u kojoj će navijači zasigurno uživati", izjavio je Jarni na predstavljanju.

Kao trener Jarni je, između ostalog, imao priliku voditi još Hajduk, Istru, Pecsi, Puškaš Akademiju...

Top Komentari

niko nikovic
Hvala na izbacivanju Želje iz kupa 2014 godine, Mato Jajalo i gol na Grbavici će mi vječno ostati u sječanju
1 0
VelaHavle
Ubleha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi