U Barci rade sve kako bi Lewandowski dobio 'pravi' broj, postoje tri načina da se problem riješi

Poljaku će pripasti broj 9?

U Barci rade sve kako bi Lewandowski dobio 'pravi' broj, postoje tri načina da se problem riješi

Edmir Škorić

Uprava Barcelone smatra da Robert Lewandowski treba da zaduži broj 9, ali je on trenutno u vlasništvu Memphisa Depayja.

Lewandowski se u Miamiju tokom ljetnih priprema priključio novim saigračima i on će od naredne sezone biti član katalonskog ponosa, nakon što je pomalo neočekivano odlučio da napusti Bayern, odbivši mogućnost produženja ugovora koji će isteći sljedećeg ljeta.

Od početka je Poljak pokazivao želju za odlaskom u Barcelonu, na kraju mu se ona ostvarila, a sada ostaje da vidimo koji će broj nositi na dresu.

Lewandowski je godinama nosio devetku na leđima, ali je taj broj trenutno zauzet jer ga u Barceloni nosi Depay, a u klubu žele da on pripadne poljskom reprezentativcu.

Novinari španskog Sporta javljaju da Barcelona ima tri načina da riješi problem. Prvi je taj da se broj automatski oslobodi prodajom Depayja, koji ionako ima još godinu ugovora i klub ne bi imao ništa protiv da ovog ljeta dođe do raskida saradnje. Prema drugom scenariju, Nizozemac će ostati u Barceloni, ali će pristati na promjenu broja.

Treća i posljednja metoda je da Depay može biti prisiljen predati broj novom saigraču. Čelnici Barcelone spremni su na sve samo da taj broj na kraju ode u ruke Lewe jer bi to bio i marketinški dobar potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema nedavnom pisanju novinara Fabrizia Romana, čelnici Barcelone razgovarali su s Nizozemcem o njegovoj budućnosti. Trenutno se procjenjuje da su male šanse da Memphis ostane u klubu.

U Kataloniji osiguravaju da ga niko neće spriječiti da traži novog poslodavca. Depayev ugovor vrijedi još godinu dana, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 35 miliona eura. Nema nikakve sumnje da su na Camp Nouu spremni da ga prodaju za mnogo manji iznos.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi