Održano zvanično predstavljanje Lewandowskog: "Ja sam Robert, iz Poljske sam..."

Najzvučnije pojačanje Katalonaca

Održano zvanično predstavljanje Lewandowskog: "Ja sam Robert, iz Poljske sam..."

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je od sinoć zvanično igrač Barcelone, a sada je imao i predstavljanje u novom klubu.

Dugo je trajala saga oko transfera Lewandowskog, da bi na kraju Bayern pustio svog najboljeg igrača i strijelca za 50 miliona eura u Barcelonu. Igrač je potpisao trogodišnji ugovor s opcijom za još godinu dana, a zarađivat će neto 9 miliona eura po godini.

Već je trenirao sa novim saigračima i gledao je prijateljski meč protiv Inter Miamija u kojem je Barcelona slavila sa visokih 6:0. Zanimljivo, debi bi mogao imati protiv Real Madrida na američkoj turneji u noći s četvrtka na petak.

U srijedu, u 18 sati, došlo je vrijeme za službeno predstavljanje. Ceremonija je počela govorom Barcinog predsjednika Joana Laporte, koji je Lewi dao nadimak "LewaGOALski".

"Dobro došao u FC Barcelonu. Hvala ti, Roberte, što si s nama", rekao je Joan Laporta na poljskom, poželjevši dobrodošlicu novom igraču u ekipu. Potom je riječ prepustio Robertu, koji je počeo govor na španskom jeziku.

Oglasi

"Ja sam Robert, iz Poljske sam, živim u Barceloni", rekao je Poljak, pokazavši da je već naučio nekoliko riječi španskog jezika, nakon čega je prešao na engleski jezik.

"Nije bilo lako otići u Barcelonu. Znam da je pred nama težak posao, ali sretan sam što se mogu pridružiti tako velikom klubu s tako velikom poviješću. U nogometu uvijek moraš biti gladan i ja sam jako gladan. Želim postizati golove", rekao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na poklon je od Laporte dobio dres Barce bez broja, ali po svemu sudeći, nosit će broj 9 na leđima iako on sada pripada Memphisu Depayju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644252756
Novi el clasico: Lewandowski vs Benzema
2 0
Najdrazi mi igrac definitivno. Iako je otiso u Barsu a ja navijac Bayerna uopste nemislim mijenjat ovo ime pod kojem komentarisem na ovom Portalu. Sretno Majstore u Barsi i puno srece osim protiv Bayerna ako dodje do toga naravno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi