Bayern je konačno Lewandowskom dao razlog da bude sretan i nasmijan

Može ići

Bayern je konačno Lewandowskom dao razlog da bude sretan i nasmijan

Eldar Ganibegović

Čini se da će se ostvariti želja Roberta Lewandowskog da napusti Bayern.

Nakon nekoliko mjeseci neuspjelih pregovora Bayern je sada donio važnu odluku.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Pini Zahavi, agent poljskog napadača, rekao je Barceloni da su se Nijemci predomislili i da su spremni odreći se fudbalerovih usluga za 40 mliona eura.

Iako su nekoć tražili 60 miliona eura za Roberta Lewandowskog, sada su čelnici Bayerna spremni prihvatiti najnoviji prijedlog Katalonaca, s obzirom na to da igrača mogu besplatno izgubiti sljedećeg ljeta, kada mu ističe ugovor.

Prvo su čelnici Barcelone na Allianz Arenu poslali ponudu od 30 miliona eura, što je Bayern kategorički odbio.

Nakon toga je ponuda poboljšana na 32 miliona plus bonusi od pet miliona eura, a posljednja ponuda bit će iznos od 40 miliona eura plus bonusi. 

Podsjetimo, o mogućnosti da pređe u Barcelonu prije nekoliko dana govorio je i predsjednik Blaugrane, Joan Laporta. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Svi znaju da je Robert Lewandowski sjajan igrač, ali on je igrač Bayerna i zato o ovoj temi radije šutim. Znamo da je dao javnu izjavu da želi doći u Barcelonu i jako smo mu zahvalni na tome", rekao je Laporta.

"Mogu mu samo zahvaliti na ovome, ali također želimo poštovati Bayern, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu", dodao je predsjednik Barcelone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Imam osjecaj da ce CR u Bayern doci ako ovaj stvarno ode...
8 0
Jaha_90
Pa poslali su vec 40+5 bonusa i Bayern odbio. I to je bila zvanicna ponuda, ne mogu da shvatim da ako pratite takve stvari da to niste znali.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi