Yaya Toure završio Barceloni veliko pojačanje: "Dovoljno je bilo samo što sam ga nazvao"

Već potpisao za Katalonce

Yaya Toure završio Barceloni veliko pojačanje: "Dovoljno je bilo samo što sam ga nazvao"

Endin Čaušević

Barcelona će ove sedmice predstaviti dvojicu novih igrača, a jedan od njih jeFranck Kessie.

Kessie je odlučio da napusti Milan nakon što mu je istekao ugovor na kraju sezone, te nije prihvatio ponudu Rossonera da produži saradnju i ostane na San Siru.

Već nekoliko mjeseci je poznato da je Kessie sve dogovorio s Barcelonom, a katalonski klub objavio je danas zvanično da je Kessie novi igrač Barce.

Mundo Deportivo je otkrio da je bivši igrač ovog klub Yaya Toure odigrao ključnu ulogu u dolasku Kessieja u Barcelonu, te da je on bio taj koji ga je nagovorio da dođe u ovaj klub.

Toure je dao intervju za Mundo Deportivo i potvrdio je da je zaista nazvao Kessieja, te je otkrio šta mu je rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da sam ga nazvao dok je pregovarao s Barceonom. Bilo smo u kontaktu dok su trajali pregovori i znao sam da ga želi Barcelona svim silama", počeo je Toure i nastavio.

"Htio je znati sve o Barceloni i ispitivao me o mnogim stvarima. Njemu je i Milan ponudio novi ugovor i to je također veliki klub. No, kada je čuo da ga Barcelona želi bio je baš u dilemi. Samo sam mu rekao da izabere srcem i da ne oklijeva ništa. Rekao sam mu ukoliko želi da ide iz Milana da je Barcelona najbolji izbor koji može da ima".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Milan je za Barcelonu gigant...ovo je bas s konja na magarca sto bi rekli...propast ce tamo kao i mnogo bolji igraci od njega sto su propali...Barcelona je svoje odsvirala,a Milan se vraca u velikom stilu,ovo mu je greska karijere...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi