Naredna dva gola Lewandowskog skupo će koštat Barcelonu

Bavarcima slijedi bonus

Naredna dva gola Lewandowskog skupo će koštat Barcelonu

Edmir Škorić

Sljedeća dva gola Roberta Lewandowskog koštat će Barcelonu dodatnih 1,25 miliona eura.

Katalonski gigant, koji je posljednjih godina često bio predmet sprdnje zbog svojih poslovanja i transfer politike, uspio je pronaći nešto novo za podsmijeh, promašivši jedan posao u utorak za manje od 20 sekundi.

Imala je Barcelona cijeli januar da riješi dolazak Bernarda Silve iz Manchester Cityja, a na kraju u zadnjim satima se aktivirala i nije stigla da finalizira posao.

Za razliku od januara, tokom ljetnog prijelaznog roka Barca je uspijevala da dovede neka važna pojačanja, a najvažnije i najveće svakako je bio Robert Lewandowski, koji je kupljen od Bayerna.

Do sada je zabio 14 golova na 16 mečeva u španskoj La Ligi. Ukupno ima 23 gola u svim natjecanjima i, prema Mundo Deportivu, klub duguje Bayernu 1,25 miliona eura nakon što postigne 25 golova za sezonu. U svakoj sezoni Lewa kada zabije 25 golova, njegovom bivšem klubu ide 1,25 miliona eura bonusa.

Poljski napadač postigao je 23. pogodak u srijedu navečer protiv Real Betisa, u utakmici u kojoj je njihova prednost nad Real Madridom povećana na osam bodova. Raphinha je doveo goste u vodstvo u 65. minuti, da bi bivši napadač Borussije Dortmund udvostručio prednost samo 10 minuta do kraja.

Jules Kounde zatim je zabio autogol pet minuta kasnije, tek sedmi gol koji je momčad primila u La Ligi u ovoj sezoni.

34-godišnji poljski reprezentativac vratio se nakon suspenzije od tri utakmice. Njegova suspenzija prvotno je odgođena zahvaljujući žalbi lokalnom sudu, što znači da je igrao u lokalnom derbiju protiv Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewa će sasvim sigurno veoma brzo da dođe do 25. gola u ovoj sezoni, pa će Bayern dobiti novčanu naknadu. Poljak je godinama bio najbolji igrač i strijelac Bavaraca, ali su svi bili šokirani kada je ljetos objavio da želi da karijeru nastavi u Barceloni.

Bayern nije imao puno izbora, na kraju je prodao napadača i očito je da ima dosta problema s realizacijom upravo zbog odlaska bivšeg napadača Borussije Dortmund.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Pa i ova Barca ( koliko god bila veliki klub) misli da su u Bayernu " levati" ?! Ehh ... Platite sad švabama PENALE zaslužene. Bravo Bayern Munchen bravo Salihamidžić - u !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi