Nevjerovatni prizori zabilježeni danas u Minhenu, u centru pažnje Robert Lewandowski

Navijači ga mole da ostane

Nevjerovatni prizori zabilježeni danas u Minhenu, u centru pažnje Robert Lewandowski

Edmir Škorić

Bayern je u subotu i zvanično završio sezonu 2021/22.

U sezoni u kojoj je osvojena titula prvaka Njemačke nedostajali su trofeji Lige prvaka i Kupa Njemačke. S obzirom na apetite navijača tima iz Bavarske, ne može se reći da je sezona bila dobra iako je osvojena titula.

U subotu je odigran i posljednji meč, a Bavarci su remizirali s Wolfsburgom rezultatom 2:2. Neposredno prije početka te utakmice sportski direktor Hasan Salihamidžić je saopštio kako je Lewandowski donio odluku da napusti klub i da ne produži ugovor koji traje do ljeta 2023. godine.

Potom je, nakon utakmice, sam Poljak priznao da je razgovarao sa čelnicima kluba i da im je rekao da želi da ide. Sada još ostaje da se vidi hoće li klub napustiti kao slobodan igrač u ljeto 2023. godine ili ovog ljeta za odštetu.

[twitter]https://twitter.com/Revolt_RL9/status/1525828410156535810[/twitter]

"Vrlo je moguće da mi je ovo bila posljednja utakmica za Bayern. Ne mogu to reći sto posto, ali vjerojatno je tako. Želimo pronaći najbolje rješenje za mene i klub", rekao je Lewandowski.

U nedjelju je došlo vrijeme za tradicionalnu proslavu naslova prvaka s navijačima na ulicama Minhena. Deseci hiljada ljudi okupili su se na Marienplatzu. Fanovi su iskoristili priliku da se obrate Robertu Lewandowskom. Zamolili su ga da ne napušta Bayern. Dugo je gomila navijača skandirala "Lewa ostani".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači Bayerna ne gube nadu da će Poljak ostati barem još jednu sezonu, ali vidjet ćemo šta će se sve dešavati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Ovo su samo trice,ostati će garant puste šuplje priče
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije