Procurili detalji novog ugovora za Lewandowskog, tu su cifre i od njih se čovjeku zavrti u glavi

Poljak ostaje u Bayernu

Procurili detalji novog ugovora za Lewandowskog, tu su cifre i od njih se čovjeku zavrti u glavi

Edmir Škorić

U toku su pregovori o produženju saradnje između Bayerna i Roberta Lewandowskog.

Kapiten Bayerna još nije prihvatio novi ugovor, pošto mu aktuelni ističe na ljeto 2023. godine. Bilo je glasina o odlasku Poljaka, mada Bild tvrdi da je dogovor skor opostignut i da će Lewa ipak ostati u Bayernu s poboljšanim uslovima.

U Bayernu su svjesni koliko je Lewandowski važan, a to naravno govore i statistike koje ima ovaj sjajni napadač. Prema pisanju Bilda, 33-godišnjak će dobiti novi ugovor koji će mu donijeti čak 85 miliona eura s bonusima. Ugovor bi traja odo ljeta 2025. godine, odnosno Lewa bi dobio dvogodišnji ugovor na ovaj trenutni.

Kako prenose njemački mediji, Lewandowski trenutno zarađuje 23 miliona, a sa novim ugovorom bit će plaćen 28 miliona. U svakom slučaju, bit će najplaćeniji u Bayernu, što naravno i nije čudno jer po svim parametrima to i zaslužuje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je ove sezone već postigao 29 pogodaka u Bundesligi i vodi na listi strijelaca. U Ligi prvaka Lewa ima 12 golova, a nedavno je u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Salzburga u 7:1 pobjedi zabio tri gola.

Bayern svoj novi meč igra u subotu protiv Union Berlina, ali je Lewandowski vjerovatno "out" nakon što je prethodnih dana na treningu imao jedan nezgodan udarac. Povreda je lakše prirode, no navodno u Bayernu ne žele rizikovati s njim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Da su ostali pametni trazili bii povisicu ili bi otisli iz kluba Alaba stari radnik pa ne dadose i nek je otisao ,zato je odbrana nesigurna i promaha puse sa svih strana Lewa jest najjaci spic trenutno ,ali ako ima toliko i ostali neki trebaju barem do cvancike
0 6
Paradoks
Majstor
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti