Nijemci bez milosti prema Lewandowskom: "Napravio je najsramotniji potez na prvenstvu!"

Poljak postigao gol, ali...

Nijemci bez milosti prema Lewandowskom: "Napravio je najsramotniji potez na prvenstvu!"

Eldar Ganibegović

Poljska se s jednim bodom oprašta od Evropskog prvenstva u Francuskoj. Robert Lewandowski je postigao jedan gol, ali ga njemački mediji ne štede.

Jučer je završeno takmičenje u grupi D Evropskog prvenstva u Njemačkoj i selekcija Poljske se oprostila od plasmana dalje.

Kao prva u grupi prošla je Austrija, dalje su prošle i selekcije Francuske i Nizozemske, dok je Poljskoj jedan bod bio dovoljan samo za posljednje mjesto u grupi.

Igrala je jučer Poljska protiv Francuske. Nadala se čudu i pobjedi uz trijumf Nizozemske protiv Austrije, ali ništa od toga se nije desilo.

Poljska je uspjela samo da odigra neriješeno protiv viceprvaka svijeta. Bilo je 1:1. 

Oba gola postignuta su s 11 metara u drugom poluvremenu. Prvo je Mbappe pogodio u 56. minuti, a u 79. je strijelac bio Lewandowski.

Oglasi

Napadač poljske reprezentacije je pogodio s 11 metara, ali tek iz drugog pokušaja pošto je ponovio izvođenje penala.

Golman Francuske nije imao nijednu nogu na gol-liniji u trenutku kada je Lewandowski šutirao, pa je penal ponovljen.

Šutirao je Lewandowski u isti ugao i mnogo bolje, te pogodio, no njemački mediji i šira javnost zamjeri mu drugu stvar.

Naime, Maignan mu je zaustavio prvi udarac i to nakon što je Lewandowski nekoliko puta zastao prije no što je šutirao.

Novinari njemačkog BILD-a uočili su trik kojim se Lewa pokušao poslužiti, pa su dosta oštro reagovali.

Oglasi

"Najsramotniji potez Evropskog prvenstva! Poznato je da Lewandowski uspori prilikom izvođenja penala, ali je protiv Francuske bio još sporiji", napisali su novinari pomenutog lista.

Inače, Robert Lewandowski je tako postigao gol na četvrtom vezanom Evropskom prvenstvu i tek je treći igrač s ovim učinkom, nakon Luke Modrića i Cristiana Ronalda koji ima pet i ovog ljeta u Njemačkoj juri šesto.

Podsjetimo, danas se utakmicama trećeg kola u grupama E i F završava grupna faza Evropskog prvenstva. 

Nakon večerašnjih utakmica znati ćemo sve parove osmine finala, a za sada su poznata dva i to ona u kojima se sastaju Italija i Švicarska, te Danska i Njemačka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi