Jose Mourinho ima plan - Ako se ostvari, Edin Džeko odlazi!

Želja je Lewandowski

Jose Mourinho ima plan - Ako se ostvari, Edin Džeko odlazi!

Eldar Ganibegović

Kako to obično biva kada se bliži prijelazni rok, govori se dosta o budućnosti Edina Džeke. Dojam je da će Dijamant ostati u Fenerbahčeu, ali...

Uprkos sjajnoj sezoni, Fenerbahče je zauzeo samo drugo mjesto u turskoj Super ligi i kao viceprvak ove zemlje startat će u drugom pretkolu Lige prvaka.

Došlo je i do smjene trenera. Ismail Kartal je bivši, a u narednoj sezoni istanbulskog velikana s klupe će voditi ni manje ni više do Jose Mourinho.

Dolaskom portugalskog stručnjaka počelo se špekulisati da će htjeti dovesti neke igrače koje je trenirao u Romi, no on je to kategorično demantovao.

Posebno su se spominjali Dybala i Lukaku, kojeg je Edin Džeko i u redovima Intera smjestio na klupu, no od njihovih dolazaka neće biti ništa.

Sada se vuku nove glasine. Inostrani mediji tvrde da Jose Mourinho ima novu veliku želju za napad i zvijezdu mnogo veću od Romelua Lukakua.

Oglasi

Portal "Fotomac" tvrdi da je Lewandowski i dalje meta broj jedan na Mourinhovoj listi želja. U ovoj situaciji, nakon završetka Evropskog prvenstva, trener se treba lično sastati s Lewandowskim i potaknuti ga da promijeni klub.

Web stranica superfb.com te je planove nazvala "Operacija Lewandowski". "Mourinho će pokušati uvjeriti Poljaka da prihvati tja projekt", naveli su kratko.

Trenutačno Lewandowski boravi s poljskom reprezentacijom u Hannoveru i priprema se za posljednju utakmicu na Euru 2024. U utorak u 18:00 sati Poljaci igraju protiv Francuske, a onda će se spakovati kući jer nakon dva uvodna poraza šansa za prolaz dalje gotovo da ne postoji.

Robert Lewandowski je nekoliko puta izjavio da bi volio ostati u Barceloni, no ostaje da vidimo šta nosi dan, a šta noć. Nije tajna da ga žele i bogati klubovi iz Saudijske Arabije.

Što se Edina Džeke tiče, jasno je da ne bi htio grijati klupu nikome, pa ni Robertu Lewandowskom i da bi u slučaju eventualnog dolaska Lewandowskog krenuo u potragu za novim klubom gdje bi više igrao. 

Oglasi

Podsjetimo, Edin Džeko je u Fenerbahče stigao u ljeto 2023. godine iz Intera kao slobodan igrač.

Minule je sezone u dresu Fenera na 46 nastupa u svim takmičenjima postigao 25 golova i podijelio deset asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U turskoj Super ligi je postigao 21 gol i bio je drugi strijelac lige iza Maura Icardija koji je postigao četiri pogotka više.

Dobra stvar za navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine je svakako što kapiten nije digao sidro i predvodit će našu selekciju i u Ligi nacija na jesen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi