Navijač uzeo novinaru mikrofon, pa prozvao zvijezdu reprezentacije: "Pi*** jedna"

Ispali sa Eura

Navijač uzeo novinaru mikrofon, pa prozvao zvijezdu reprezentacije: "Pi*** jedna"

Edmir Škorić

Dosta interesantnih scena vidjeli smo na početku Eura, a osim o fudbalskim partijama na terenu, priča se puno i o raznim potezima navijača.

Nije, srećom, bilo puno incidenata, niti previše navijačkih obračuna. Mnogi navijači koji su u Njemačku doputovali iz svih krajeva Evrope dobro se zabavljaju, ali ne dijele svi iste osjećaje.

Jedni su sretni zbog dobrih rezultata njihovih ljubimaca, drugi pak tužni i razočarani. Posebno razočarani su Poljaci, koji su prvi otpisani sa Eura. Oni su nakon 3:1 poraza od Austrije, jučer ostali bez šansi da se plasiraju u osminu finala.

Njih čeka još utakmica protiv jakih Francuza, ali bez obzira na ishod, uslijedit će pakovanje kofera i povratak kući. Poljski navijači su razočarani, a jedan od njih javno je prozvao "glavnog krivca".

Oglasi

Naime, tokom prijenosa uživo, razočarani je navijač otrgnuo mikrofon iz ruku novinara, a onda prozvao golmana Juventusa Wojciecha Szczesnyja (34).

"Szczęsny, pi*** ", započeo je svoju skandaloznu izjavu, a novinar nije stigao reagovati i sve je naravno otišlo u eter.

Goman Stare dame nije se proslavio na Euru, primio je pet golova u prva dva meča, ali zakazali su i svi ostali u redovima Poljske, uključujući i napadača Roberta Lewandowskog.

Ugledni francuski dnevnik L'Equeipe nije imao dilemu ko je najgori u redovima Poljske bio u meču sa Austrijom, a radi se o Pawelu Dawidowiczu.

"Nije bio dorastao izazovu. Prelako ga je sustigao Trauner za prvi gol, a onda ga je iznenadila finta Arnautovića, kojom je Austrija zabila drugi gol. Nije dobio niti jedan duel, a izgubio je šest", pišu francuski novinari, ali iz nekog razloga je navijač ljut isključivo na golmana.

Najbolje ocjene u timu Poljske za nastup protiv Austrije i to skromne petice dobili su Zielinski i Piatek, ali slaba im je to utjeha sada kada moraju da idu kući.

Doduše, treba biti realan pa reći da su Poljaci dobili jako tešku grupu i nije bilo previše šansi da prođu dalje, ali ostaje im da protiv Trikolora odigraju što bolje te pokušaju doći do prvog boda i tako se na najljepši način oprostiti od Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi