Robert Lewandowski put Manchestera, Džeko u Milionere?

Na pomolu razmjena Dortmunda i Manchester Cityja

Robert Lewandowski put Manchestera, Džeko u Milionere?

Prema najavama koje dolaze iz samog vrha Bundesligaša iz Dortmunda Robert Lewandowski će napustiti Borussiju na kraju sezone. 

"Odlazak Lewandowskog iz Dortmunda je planiran na kraju sezone," rekao je jedan član izvršnog odbora ekipe iz Dortmunda, koji nije želio da se njegov identitet otkrije. 

 

Lewandowski ima ugovor sa Milionerima do 2014. godine, a u Borussiju je stigao 2010. godine. Prema navodima njemačkih medija poljski napadač je interesantan Manchester Cityju, koji je spreman u drugom pravcu poslati našeg Edina Džeku i finacijsku nadoknadu. 

 

Drugi izvori kažu kako bi Lewandowski karijeru mogao nastaviti na Apeninima, u redovima Intera, ili Juventusa, a spominje se cifra od oko 30 miliona eura. Iz Borussije su rekli da je produžetak suradnje moguć, ali da tim iz Dortmunda mora prodavati igrači zbog financijske stabilnosti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Lewandowski je u prošloj sezoni postigao 22 gola, a u ovoj je protivničke mreže tresao devet puta na 16 utakmica. U svim takmičenjima postigao je 14 golova i upisao devet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.