Lewandowski je bacio ljagu na svoju karijeru: Ohol gest Poljaka, žrtva je 16-godišnjak!

Suočava se sa kritikama

Lewandowski je bacio ljagu na svoju karijeru: Ohol gest Poljaka, žrtva je 16-godišnjak!

Admin Čaušević

Barcelona je teškom mukom i poslije preokreta pobijedila Alaves, a utakmicu je obilježio ružan gest Roberta Lewandowskog prema mladom Lamineu Yamalu.

Lewandowski je do sada imao vrhunsku karijeru, smatra se možda i najboljim napadačem svoje generacije, međutim na meču protiv Alavesa je upropastio dosta toga. 

Naime, mladi Yamal je krenuo prema Lewandowskom da se pozdravi s njim te mu je pružio ruku, međutim naišao je na hladnog Poljaka.

Čuveni napadač je potpuno ignorisao 16-godišnjaka koji je samo pogledao i nije nikako reagovao.

Nakon utakmice Lewandowski se suočio sa ozbiljnim kritikama zbog svog gesta posebno od strane pojedinih novinara.

Oglasi

"Pa može ti biti sin", Poljaku je poručio Dani Garrido, urednik Carussel Deportiva dobro poznate fudbalske emisije u Španiji.

Inače, u pobjedi 2:1 Lewandowski je zabio oba gola za Barcelonu koja nastavlja mrtvu trku za prvo mjesto sa Realom i Granadom.

Inače, 16-godišnji Yamal se smatra smatra jednim od najvećih talenata historiji fudbala što pokazuje podatak da ima već dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije i upisan jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postao je najmlađi strijelac u historiji Španije, kao i Barcelone, postao je standardni prvotimac i njegova cijena vrtoglavo raste iz dana u dan i sada vrijede nevjerovatnih 50 miliona eura.

Zvanično u svijetu fudbala nije bilo mlađeg igrača koji je imao vrijednost od 50 miliona eura. Barcelonino čudo od dječaka je to uradilo tačno sa 16 godina i tri mjeseca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Mrtvu trku za prvo mjesto sa Realom i Granadom. Granada borba za opstanak lol
1 0
Gvardijan
Poljaci su inace vrlo cudni i hladni ljudi sa vrlo malo empatije prema drugima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi