Kevin-Prince Boateng objasnio zašto je Messi bio loš primjer za svu talentovanu djecu u Barceloni

Jednostavno je...

Kevin-Prince Boateng objasnio zašto je Messi bio loš primjer za svu talentovanu djecu u Barceloni

E. Škorić

Bivši igrač Barcelone Kevin-Prince Boateng nedavno je iznenadio izjavom da Lionel Messi nije bio dobar primjer za mlade igrače na Camp Nouu.

Fudbalska zvijezda iz Gane je jedno vrijeme igrao za Barcelonu, a za saigrača je imao Lionela Messija, čovjeka koji je osam puta osvajao Zlatnu loptu i kojeg mnogi smatraju najvećim fudbalerom svih vremena.

Međutim, unatoč tome, Boateng smatra da je čarobnjak iz Rosarija bio loš primjer za djecu iz La Masije, odnosno Barcine akademije, a objasnio je to sljedećim riječima:

"Mladi igrači Barcelone su gledali u Messija, nisu trenirali i povrijedili su se", rekao je Boateng u podcastu kod bivšeg igrača Manchester Uniteda Rija Ferdinanda.

„Nikada nisam video Messija u teretani. Dobije masažu, a zatim igra košarku 30 sekundi prije nego što izađemo da na teren. Samo istrči i rastura na terenu, pa zbog toga djeca rade pogrešno", poručio je nekadašnji igrač Milana i Barcelone.

Oglasi

Boatengova bogata karijera i na kraju "šokantan transfer"

Boateng je ponikao u dresu berlinske Herthe za koju je debitovao još 2005. godine, a dvije godine kasnije je za osam miliona eura prešao u Tottenham.

Nakon Tottenhama igrao je za Borussiju Dortmund, Portsmouth, Genou, Milan, Schalke, Las Palmas, Frankfurt i Sassuolo da bi početkom 2019. godine fudbalski svijet bio u šoku kada je potpisao za Barcelonu.

Boateng je u katalonski klub stigao na posudbu iz Sassuola do kraja sezone i imao je ulogu rezervnog napadača, te se nije previše naigrao i na Camp Mou zatržao se svega šest mjeseci.

Međutim, imao je priliku da bude dio jedne od najboljih ekipa svijeta, a naravno u centru pažnje bio je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pogledajte Messija. On je kapiten, a uopšte ne priča i nema potrebe da to radi jer on 'priča' na terenu", rekao je Boateng, a zatim ga je Ferdinand pitao: "Da li ti je ikad rekao nešto tipa 'dobro si igrao' ili slično?".

"Ne. Pričali smo jednom pod tušem u svlačionici. Pitao me da li je teško postizati golove u Italiji jer je Ronaldo u tom trenutku igrao tamo. Pitao me da li bi on dao tamo dosta golova i rekao sam mu da bi zabio koliko god hoće jer je on Messi. Ali, vidio sam i tada da postoji taj mali rivalitet između njih dvojice. Poštuju se, ali prate obojica prate jedan drugog šta rade na terenu".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi