France Football naknadno daje Zlatnu loptu fudbalskom asu koji je pretrpio ogromnu nepravdu

Nakon četiri godine

France Football naknadno daje Zlatnu loptu fudbalskom asu koji je pretrpio ogromnu nepravdu

Admin Čaušević

France Football, magazin koji dodjeljuje Zlatnu loptu skoro sedam decenija, na putu je da napravi pravi presadan te ispravi nepravdu prema čovjeku koji je apsolutno zaslužio prestižnu nagradu poslije savršene sezone.

France Football ozbiljno razmišlja da dodijeli Zlatnu loptu Robertu Lewandowskom koji ju je trebao dobiti 2020. godine, u jeku pandemije koronavirusom.

Izdanje za tu godinu je otkazano zbog koronavirusa, a mnogi ljubitelji fudbal bili su razočarani činjenicom da Poljak nije uspio primiti prestižno priznanje nakon savršene sezone.

Leva je tada osvojio trostruku titulu s Bayernom, donio kući Bundesligu, nacionalni kup i Ligu prvaka te postigao 55 golova u 47 odigranih utakmica.

Bila je to istinska šampionska statistika koje ga je dovela do najboljeg igrača svijeta u to vrijeme, ali Zlatna lopta mu nikad nije dodijeljena.

Prema onome što je objavio katalonski Sport France Football bi mogao napraviti nekoliko koraka unazad razmišljajući o povratku koji bi bio povijesni.

Oglasi

Razlog za to jer je pokrenuta istraga za dodjelu Zlatne lopte Leu Messiju 2021. godine nakon što je PSG izvršio pritisak u korist prvoplasiranog Argentinca ispred Lewandowskog koji je bio drugi.

Istrage bi naštetile ugledu časopisa koji je spreman preispitati izbore za izdanje 2020. Od 1956., godine u kojoj je ustanovljena, Zlatna lopta samo jednom nije dodijeljena i to je upravo u izdanju otkazanom zbog pandemije u kojoj bi pobjednik bio poljski napadač.

Svojevrsna odšteta koja stiže više od četiri godine kasnije na veliki zahtjev navijača koji još uvijek nisu probavili tu nepravdu, a koja bi Lewandowskom dala veliki prestiž u karijeri.

Sam Poljak je nedavno kazao da bi objeručke prihvatio prestižnu nagradu bez obzira na to što bi došla sa zakašnjenjem.

"Ta je godina bila izvanredna za mene, bio sam na najvećem nivou, osvojili smo sve. Da mi Zlatnu loptu za 2020. godinu daju četiri godine kasnije, sigurno se ne bih osjećao uvrijeđenim. Bila bi to velika čast", priznao je Lewa.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pa kad si kod barse uvijek se šenkavaju te lopte...ili krade
2 1
user1620593935
Igraci Reala su vecinu zlatnih lopti ukrali isto kao i Real lige prvaka. Najvece prevare ikad
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi