Pravda je spora, ali dostižna: Osjetio je to sada Lewandowski, Zlatna lopta uskoro u njegovom domu!

Dodijelit će mu se retroaktivno

Pravda je spora, ali dostižna: Osjetio je to sada Lewandowski, Zlatna lopta uskoro u njegovom domu!

Eldar Ganibegović

Mnogi su mišljenja kako je velika neprada učinjena 2020. godine Robertu Lewandowskom kada nije dobio Zlatnu loptu. "Pravda je spora, ali dostižna", izreka je koju će, čini se, na svojoj koži osjetiti poljski napadač.

Zlatna lopta nagrada je koja se dodjeljuje od 1956. godine. Bez izuzetka, osim 2020. godine kada je zavladala pandemija koronavirusa.

Tada ona nije dodijeljena, a velika nepravda tako je učinjena prema Robertu Lewandowskom. Poljski napadač je "prekucao igricu" te godine, ali ostao je bez nagrade.

Osvojio je tripletu s Bayernom (Bundesligu, DFB-Pokal i Ligu prvaka), bio najbolji igrač minhenskog tima te godine, ali nagradu nije dobio zbog pomenute pandemije.

Sada dolaze lijepe vijesti za njega. Trofej mu može biti dodijeljen nakon četiri godine. U francuskoj štampi pojavila se informacija da bi Zlatna lopta za 2020, godinu mogla biti dodijeljena retroaktivno. 

Vijest je oduševila poljskog napadača, koji priznaje da čeka da dobije toliko željeni trofej. Štaviše, neće se uvrijediti ako ga dobije nakon četiri godine čekanja.

Oglasi

"Volio bih jednog dana dobiti Zlatnu loptu. Nisam ljut ili tužan što mi nedostaje ovaj trofej, ali osjećaj je da sam u bilo kojoj od tih godina zaslužio da je dobijem. 

Čuo sam da se priča o retroaktivnoj nagradi za 2020. godinu. Ta godina je bila izvanredna za mene, bio sam na najvišem nivou, osvojio sam sve.

A da dobijem Zlatnu loptu 2020. četiri godine kasnije, sigurno se ne bih osjećao uvrijeđeno. Bila bi mi velika čast i prihvatio bih nagradu", rekao je Robert Lewandowski, prenosi Marca.

U međuvremenu je Robert Lewandowski prešao u Barcelonu. Jasno je da s ovim klubom i s godinama koje sada ima na leđima više nije u stanju da zasluži Zlatnu loptu, pa je retroaktivna dodjela za 2020. godine za njega posljednja nada. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Glupost, nije ni zaslužio. Sad trebaju dijeliti i one prije 100 godina retroaktivno..
1 2
FudbalskiGenije
Glupost, nije ni zaslužio. Sad trebaju dijeliti i one prije 100 godina retroaktivno..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi