Lewa izabrao dvojicu najboljih na svijetu, u novoj sezoni oba će igrati za Real: "Nevjerovatni su!"

Poljak je dao svoje mišljenje

Lewa izabrao dvojicu najboljih na svijetu, u novoj sezoni oba će igrati za Real: "Nevjerovatni su!"

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je u prošlosti u nekoliko navrata bio blizu osvajanja Zlatne lopte, ali iskusni veznjak je svjestan da će se to teško desiti u ostaku njegove karijere. Sada je izabrao dvojicu najboljih igrača svijeta.

Lewandowskom je još uvijek trn u oku što nije dobio Zlatnu loptu. Poljak je u izjavi za Sport Bild govorio da ne može prežaliti što prestižnu nagradu nije dobio 2020. ili 2021.

Međutim, ono što je privuklo više pažnje je izbor najboljih igrača u ovom trenutku. Zanimljivo da će u novoj sezoni obojica igrati za Real Madrid.

Legendarni poljski golgeter je mišljenja kako su Jude Bellingham koji već nastupa za Real, te Kylian Mbappe koji stiže na ljeto među Kraljeve kao slobodan igrač.

"Teško je reći jer su pred nama još Evropsko prvenstvo i posljednje odlučujuće utakmice Lige prvaka. Ali u ovom trenutku Kylian Mbappe i Jude Bellingham za mene su najistaknutiji igrači na svijetu. Nevjerovatni su", rekao je Poljak.

Bellingham u polufinalu Lige prvaka igra protiv Bayerna, a Mbappe sa PSG-om protiv Borussije pa neće biti čudo ako se sretnu i u finalu na Wembleyu.

Oglasi

Engleza i Francuza čeka i Euro u Njemačkoj. Oni su nositelji igre svojih selekcija koje su među favoritima i sigurno će imati šta za reći na kontinentalnom turniru.

Što se tiče Lewandowskog on se prisjetio 2020. i 2021. godine kada je ostao bez Zlatne lopte iako je zaslužio da osvoji prestižnu nagradu makar jednom.

"Nedavno mi je prijatelj poslao statistiku: zabio sam 100 golova u 85 utakmica", prisjetio se iskusni napadač Barcelone.

Treba reći da prestižna nagrada nije dodijeljena 2020. zbog pandemije koronavirusa, a sljedeće godine osvojio ju je Leo Messi što je izazvalo dosta polemika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ta je godina bila izvanredna za mene, bio sam na najvećem nivou, osvojili smo sve. Da mi Zlatnu loptu za 2020. godinu daju četiri godine kasnije, sigurno se ne bih osjećao uvrijeđenim. Bila bi to velika čast", priznao je Lewa.

"Naravno da bih volio jednog dana dobiti Zlatnu loptu. Nije da sam ljut ili tužan je još nemam", završio je 35-godišnjak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ti i zlatna lopta nebo i zemlja lol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi