Robert Prosinečki glavna tema i u Sjevernoj Irskoj

Više nije selektor BiH

Robert Prosinečki glavna tema i u Sjevernoj Irskoj

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potvrdio je danas da Robert Prosinečki više nije trener naše A reprezentacije.

Prosinečki je na klupi Zmajeva proveo skoro dvije godine, te je uspio da kroz Ligu nacija izbori baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo. Nakon dobrog početka uskoro je stigao pad našeg tima i to u minulim kvalifikacijama za EP.

Naša selekcija završila je na četvrtom mjestu iza Italije, Finske i Grčke, te smo izgubili sve šanse za plasman na EP kroz kvalifikacije još dva kola prije kraja istih. Jedina šansa nam je sada baraž, a u tim mečevima nas neće voditi Prosinečki.

Poznato je da naša ekipa meč polufinala baraža igra na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske s kojom smo se sastali u Ligi nacija. Tada smo slavili u oba duela (1:2, 2:0), ali sigurno je da nas u baražu sada očekuje mnogo teži posao.

Prosinečki je jasno glavna tema danas u bh. medijima, ali itekako su sve to propratili i mediji iz Sjeverne Irske. Što se sporta tiče Prosinečki je glavna tema u Sjevernoj Irskoj jer mediji u ovoj zemlji nisu očekivali takav rasplet situacije.

Ono što je iznenadilo medije u Sjevernoj Irskoj jeste činjenica da je Prosinečki još prije dva mjeseca podnio ostavku nakon poraza od Armenije (4:2), ali da se predomislio samo dva dana kasnije.

"Nade Sjeverne Irske pred baraž su sada još veće nakon što je BiH ostala bez selektora. Robert Prosinečki je napustio klupu ove reprezentacije i uskoro se očekuje da imenuju novog selektora. Prosinečki je odstupio nakon sramotnog poraza u Armeniji, ali onda je sve dobilo dramatičan preokret i ostao je selektor", piše, između ostalog, Belfast Telegraph danas.

Top Komentari

Rajvosa2019
Prepali se Irci , sa Robijem na kormilu bi imali puno vise sansi- laksi zadatak / a sad jarane neznaju na koga- sta da se pripreme / mogu ako bog da dobiti dobro ribanje u BiH
11 0
Hix
Idi, idi, neznalice
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije