Prosinečki 'odletio' s klupe nakon što se predsjedniku 'popeo na glavu': "Stalno je prijetio"
Foto - NK Olimpija

Bivši bh. selektor dobio otkaz u Olimpiji

Prosinečki 'odletio' s klupe nakon što se predsjedniku 'popeo na glavu': "Stalno je prijetio"

M. Šljivak

Robert Prosinečki više nije trener NK Olimpija Ljubljana.

Legendarni hrvatski reprezentativac otišao je s klupe Olimpije nakon samo tri mjeseca, a o pored njega otkaz je dobio i sportski direktor Mladen Rudonja.

Predsjednik tima iz Ljubljane Adam Delius objasnio je razloge raskida saradnje s Prosinečkim i Rudonjom.

"Rudonja je dobio otkaz, a Prosinečki je otišao sam", rekao je predsjednik kluba Adam Delius na press konferenciji i ističe da je nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine tražio previše.

"Razumijem da bi Prosinečki želio 24 stranca u ekipi, ali treba stvari gledati s druge strane. Nema novca za to. Kada sam došao Olimpija je imalla 53 igrača i prvobitni zadatak je bio da smanjimo na 25. To smo uradili. Bilo je grešaka u prošlosti, ali ne znači da ova ekipa neće dovesti pojačanja".

Na pitanje da li je otpustio Prosinečkog Delius je rekao.

Oglasi

"Ja sam ga otpuštao već tri puta, nije bilo potrebe da ga otpuštam i četvrti put", istakao je predsjednik Olimpije i otkriva određene detalje.

"Više puta je prijetio da će otići ako ne dobije nekog igrača. Toga je bilo dosta. Mladi igrači ga nisu zanimali. Pitao sam ga ko je najbolji igrač u mlađim selekcijama, on to nije znao. Oni ga nisu zanimali".

Sportski direktor Mladen Rudonja dobio je otkaz zbog brojnih nelegalnih radnji.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Radio je nedozvoljene svari. Davao je podatke određenim licima, to nije mio sebi dozvoliti. Razmišljamo i o eventualnim krivičnim prijavama protiv njega".

Prosinečki je vodio Olimpiju u osam utakmica, a ostvario je učinak od pet pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Promo

Top Komentari

magistar
Robi se baš raspustio. Zvezdu je dobro vodio, i još 1-2 tima a poslije je sve bilo otaljavanje posla
2 0
hamdi kurtes
Šutaju ga s noge na nogu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi