Prosinečki spreman za veliki derbi: "Uvijek sam bio optimista"

Nada se pobjedi u Mariboru

Prosinečki spreman za veliki derbi: "Uvijek sam bio optimista"

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji selektor BiH Robert Prosinečki veoma je opstimističan pred slovenski derbi Maribor - Olimpija koji se igra u subotu navečer.

Prosinečki je nedavno preuzeo ekipu Olimpije iz Ljubljane, a za vikend slijedi derbi u Mariboru.

"Bit će pun stadion, a Maribor je grad u kojem ljudi obožavaju nogomet. Biće sjajna atmosfera, a mi nemamo šta da izgubimo", rekao je Prosinečki.

"Bod nam ništa ne znači. Ja sam oduvijek optimista i računam samo na pobjedu. Znamo da zaostajemo sedam bodova, ispred nas su Maribor i Koper, ali nadam se da ćemo se uključiti u utrku za titulu. Možemo da pobijedimo, ali i ako izgubimo, nećemo sigurno odustajati", dodao je.

Hvalio je ekipu Maribora, naglasio da imaju brzu tranziciju i brza krila, te očekuje da igraju agresivno, a posebno je hvalio Mudrinskog, jednog od najboljih igrača Maribora.

"Poznajem ga iz Crvene zvezde. Za sve ćemo se spremiti, pa i za njega. Najbolji je strijelac u dobroj je formi, ali nećemo se striktno brinuti o jednom igraču. Znam da igra odlično, da daje golove i da je u formi, ali nadam se da u subotu neće dati gol", dodao je Prosinečki.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Derbi u okviru 30. kola slovenske Prve lige igra se u subotu od 20:15 sati, a Maribor je kao domaćin blagi favorit. Mariborčani imaju 56 bodova, tri više od Kopera i sedam od Olimpije.

Do kraja šampionata ostalo je još pet kola, tako da još uvijek ništa nije gotovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi