Robert Prosinečki pronašao novi angažman, sarađivat će s bh. nogometašima

Stigla i zvanična potvrda

Robert Prosinečki pronašao novi angažman, sarađivat će s bh. nogometašima · Zvanično

E. Škorić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki imenovan je danas i zvanično za novog trenera slovenskog velikana Olimpije iz Ljubljane.

Prosinečki je dogovorio sa Olimpijom saradnju do kraja sezone 2023/24, a to će biti novi izazov za bivšeg reprezentativca Hrvatske koji je prethodno trenirao Crvenu zvezdu, Kayserispor i Denizlispor, dok je osim naše, vodio i reprezentaciju Azerbejdžana.

On se nakon dvije decenije vratio u Ljubljanu gdje je 2002. godine kao nogometaš s Olimpijom osvojio titulu, a sada će Zmajčeke voditi sa trenerske klupe.

Prvi trening s novom ekipom imat će u srijedu, a debitanska utakmica čeka ga 3. aprila kada Radomlje dođe u Stožice.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bivši hrvatski reprezentativac će u Olimpiji sarađivati i sa dvojicom bh. nogometaša, a riječ je o Almedinu Ziljkiću i Mariju Kvesiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi