Žene, cigarete, pivo i suze fudbalskog boema zbog 11 djece: "Jedna me zove samo kad joj treba novac"

Vrhunski fudbaler, a još veći meraklija

Žene, cigarete, pivo i suze fudbalskog boema zbog 11 djece: "Jedna me zove samo kad joj treba novac"

Admin Čaušević

"Jedan trener je došao i htio je da nam ukine alkohol, izdržao je tri mjeseca", čuvena je rečenica jednog od najboljih igrača ikada. Koliko je na terenu bio odličan podjednako toliko je bio opčinjen ludim provodima. 

Bez ludih zabava nije mogao, pogotovo kada su u njegovoj blizini bili neki od sunarodnjaka. Krasilo ga je to da se njegov buran noćni život uopšte nije odražavao na partije na terenu.

U očima mnogih je najbolji u historiji, barem na svojoj poziciji. Osvojio je sve što vrijedi u fudbalu. Koliko trofeja je skupio, bio je sa višestruko većim brojem žena. Otac je dvocifrenog broja djece, a viđa samo dvoje.

Vrlo vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo za čuvenog Roberta Carlosa. Legendarnog lijevog beka te istinskog fudbalskog boema.

Postigao je jedan od najmisterizonijih golova ikada. Bilo je to 1997. godine na Kupu konfederacija. Njegov slobodnjak sa neobičnom putanjom je postao i tema izučavanja kod određenih profesora fizike.

Imao je toliko razoran udarac da su se prilikom njegovih slobodnjaka nekad protivnici znali i razbježati. Slovi za igrača sa najsnažnijim šutem u historiji.

Oglasi

Čuveni Brazilac je tokom igračkih dana osim za fudbalom bio lud za ženama, alkoholom i cigaretama, dok danas ovaj 49-godišnjak vodi miran i porodičan život. Čak je postao i djed.

Većinu klupske karijere je proveo igrajući za Real Madrid. Društvo mu je dobar dio avanture u prijestolnici pravio Ronaldo da Lima kao i drugi Galaktikosi. Njihov život van terena je bio itekako razuzdan. Bez alkohola se nije moglo.

"Trener Camacho nam je rekao da budemo na terenu u 7, a mi bismo trenirali u 11. Nakon toga je stigao Luxemburgo je, unatoč tome što smo ga upozorili, učinio da nestanu vino i pivo. trajao je tri mjeseca i dobio otkaz."

"Nismo bili šefovi, ali bilo je veliko razumjevaje između mene, Beckhama, Raula, Figa i Zidanea. S Ronaldom sam spavao više nego sa suprugom."

Oglasi

"Uzeli smo stotine privatnih letova. Nakon utakmica bismo odmah negdje nestali. I kad pomislim da bismo nakon 48 sati morali trenirati", prisjetio se se svojevremeno Carlos.

Legendarni as ima čak 11 djece sa 7 različitih žena. Priznao je da ga mnoge koriste. Redovno i pusti suzu zato što ne može da viđa svoje potomke.

"Nemam kontakta s djecom zbog njihovih majki. One misle samo na finansijsku stranu. Ima jedna Meksikanska ona me samo zove kad joj treba novac."

"Pokušavam da dajem djeci što je više moguće, ali od njihovih majki čujem samo da se žale na novac. Pokušavaju da iskoriste oca njihovog djeteta."

Carlos je od 2009. godine u braku sa Marinom Luccon s kojom ima dvije kćerkice, Manuelu da Silvu i Silvu Rochu. U međuvremenu je postao i djed jer je njegova kćerka Giovanna da Silva Rocha rodila sina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi