I Firmino napušta Liverpool: Dobio je ponudu koju je bez razmišljanja prihvatio

Brazilac ide u Seriju A?

I Firmino napušta Liverpool: Dobio je ponudu koju je bez razmišljanja prihvatio

E. Čaušević

Engleski mediji pišu da Sadio Mane prema svemu sudeći neće biti jedini napadač koji će ovog ljeta napustiti Liverpool.

Mane je sve iznenadio odlukom da na kraju sezone napusti Liverpool i karijeru je nastavio u dresu Bayerna, a Liverpool je od prodaje Senegalca uspio da zaradi oko 35 miliona eura.

No, kako pišu mediji u Engleskoj čini se da Mane neće biti jedini napadač koji će ovog ljeta napustiti Anfield.

Navodno, na izlaznim vratima Liverpoola nalazi se i Roberto Firmino koji ne želi da u narednoj sezoni bude rezerva. Firmino je izgubio mjesto u startnoj postavi Redsa i odlučan je da se okuša u nekom drugom klubu.

Firmino se povezivao prvo s prelaskom u Fenerbahče, ali je to odbio. Ipak, čini se da je stigla konačno ponuda koja je itekako zainteresovala Brazilca i on ozbiljno razmišlja o odlasku.

Mirror je objavio da Firmina želi dovesti Juventus koji traži napadača koji će biti tandem s Dušanom Vlahovićem. Smatraju da bi se Firmino odlično uklopio u takvu ulogu i ostaje da se klubovi dogovore oko transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Juventus je spreman da plati oko 23 miliona eura za Brazilca što je cifra koja je prihvatljiva za Liverpool. Firmino je navodno dogovorio i sve uslove ugovora sa Starom damom i transfer je jako blizu realizacije.

Za Jurgena Kloppa odlazak Firmina neće biti veliki udarac jer i dalje na raspolaganju ima Salaha, Luisa Diaza, Darwina Nuneza i Dioga Jotu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvenac
Osim Salaha, ovi nabrojani u napadu su boranija za Firmina
2 3
Harun_99
Ja više nemam povjerenja u Sportsport.ba , jedina osva u koju se mogu pouzdati jeste Fabrizio Romano, i tu ima više deziformacija nego informacija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi