Legenda napada Roberta Mancinija: "Kukavica i lažov"
Prisjeo mu arapski novac (Foto: EPA)

Teške riječi

Legenda napada Roberta Mancinija: "Kukavica i lažov"

Edmir Škorić

Za trofejnog italijanskog trenera Roberta Mancinija stvari ne idu najbolje otkako je preuzeo reprezentaciju Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija debitovala je pobjedom na Azijskom kupu savladavši u dramatičnoj završnici Oman s 2:1 . Unatoč trijumfu, sve je napetija atmosfera oko Roberta Mancinija koji je uoči utakmice eliminisao tri igrača koji su odbili nastupiti u utakmici u Kataru jer nisu starteri.

"Niko ne može odlučiti ko će igrati, ja biram", rekao je bivši selektor Italije u novinarskoj sobi, nazvavši to "vrlo čudnom situacijom".

Nasuprot Mancinijevoj poziciji bio je Yasser Al-Qahtani, nekadašnja ikona arapskog fudbala sa 112 nastupa i 42 gola za Zelene sokolove. Bivši napadač uputio je udarac italijanskom treneru.

"Nikad nisam sreo kukavičniju osobu od njega. On ne zaslužuje voditi ovu ekipu. On je kukavica, bez poštovanja i ima psihički kompleks".

Oglasi

"Mancini je odbacio igrače koji godinama služe Saudijskoj Arabiji. Zašto priča o toj trojici prije utakmice protiv Omana kad je sastanak s njima bio prije mjesec i pol dana? Lažov. Kaže da je pitao igrače jesu li sretni sjediti na klupi, normalno je da je odgovor ne. Igrač koji kaže da jeste, nije ambiciozan i ne zaslužuje da bude u reprezentaciji", poručuje Al-Qahtani.

On je također kazao da misli kako Roberto Mancini želi da ode iako je prije nekoliko mjeseci imenovan za selektora bogate zemlje. 59-godišnjak ima ugovor do ljeta 2027. godine i u slučaju da dobije otkaz, dobit će ogromnu odštetu.

Do sada je na klupi Saudijske Arabije sjedio sedam puta i ima učinak od tri pobjede, tri poraza i jedan remi uz gol--razliku 12:10.

Prethodno je bio selektor Italije, trenirao Zenit, Inter, Galatasaray, Manchester City, Lazio i Fiorentinu. Ima titulu sa Cityjem iz Engleske, dok je s reprezentacijom Italije bio prvak Evrope 2021.

S Interom je u tri navrata osvajao Scudetto i ima četiri trofeja Kupa Italije - dva s Interom i po jedan sa Lazijom i Fiorentinom. Takođe je s Interom osvojio dva Superkupa Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi