Selektor Portugala: Kasni im let? Doći će do utakmice u Lisabon

Press konferencija Portugalaca

Selektor Portugala: Kasni im let? Doći će do utakmice u Lisabon

Eldar Ganibegović

Ra razliku od Bosne i Hercegovine kojoj je kasnio let, Portugal je odradio zvanični trening, a na press konferenciji medijima se obratio selektor ove reprezentacije, Roberto Martinez.

Reprezentativci Portugala trenirali su večeras u trening kampu pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine. Prije treninga održana je press konferencija na kojoj je govorio Roberto Martinez, selektor Portugala.

On je pohvalio Bosnu i Hercegovinu, te selektora Faruka Hadžibegića, a od igrača izdvojio je Miralema Pjanića i Seada Kolašinca koji se vraćaju nakon što u martu nisu igrali.

"Bosna i Hercegovina je veoma konkurentna i jaka ekipa, pogotovo na domaćem terenu kada igraju sa dosta intenziteta, no i sutra će igrati s istom namjerom. Imaju veoma izbalansiran tim.

Protiv Islanda su jako napadali, a protiv Slovačke su imali teži meč. Za razliku od tih utakmica neće imati Krunića, ali tu su Pjanić i Kolašinac. Kolašinac je specifičan igrač, naročito u petercu.

Imaju i trenera koji je taktički na visokom nivou. Reprezentacija ima miks mladih igrača s igračima koji imaju ogromno iskustvo. Radio sam sa nekim bh. fudbalerima u klubu (Muhamed Bešić, op. a) i znam da oni uživaju igrati za svoju selekciju", kazao je Martinez.

Oglasi

Podsjetimo, naša reprezentacija danas je u 12:40 trebala otputovati za Lisabon, no let je prolongiran zbog tehničkih problema s avionom. Zbog toga su otkazani press i trening našeg tima u Lisabonu, no Martinez u tome ne vidi problem.

"Bosna i Hercegovića će stići u Lisabon prije 20:45 sati u subotu kada je utakmica. Putovanja više nisu problem. Ekipe su spremne da putuju i na dan meča", rekao je selektor Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodao je kako moraju sutra igrati napadački i dobro taktički kako bi stigli do tri boda. Za Martineza će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti treća i najozbiljniji test na klupi Portugala, nakon što su u martu savladali Lihtenštajn i Luksemburg.

On je na klupi ove selekcije naslijedio Fernanda Santosa. Ovaj stručnjak odstupio je nakon ispadanja od Maroka u četvrtfinalu Mundijala u Kataru, a trenutno je selektor Poljske. 

Top Komentari

789012455
Međed
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi