Robertson hvali saigrača: Olakšava mi život, najbolji je na svijetu

Slažete li se?

Robertson hvali saigrača: Olakšava mi život, najbolji je na svijetu

Liverpool je i dalje lider engleskog Premiershipa, a lijevi bek Redsa Andrew Robertson očigledno smatra da ogromne zasluge za rezultate ekipe ima štoper Virgil van Dijk.

Smatraju to i mnogi drugi i vide stamenog štopera ključnom figurom Liverpoolovog pohoda na toliko željenu titulu.

Van Dijk je pomogao Liverpoolu da ove sezone primi samo 15 golova u 28 mečeva Premier lige, a odbrana Redsa sa njim na čelu je na čak 16 mečeva sačuvala mrežu.

Također, Holanđanin je jedini igrač Liverpoola (osim golmana) koji je ove sezone počeo sve utakmice u PL.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On čini moj život lakšim. Kada je on pored mene, sve je puno lakše. Kada neko ide na vas, znate da će ga Virgil sačekati, jer je skoro uvijek dobro pozicioniran. Možda i uvijek", istakao je Robertson, pa dodao:

"Za mene je on najbolji štoper na svijetu, zbog načina na koji igra, ali i samopouzdanja koje posjeduje. Još uvijek je dovoljno mlad da može još napredovati. Svaki dan radi veoma naporno".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi