"Bijelo, oko mene sve je bijelo": Najveća golmanska greška ikada, ali objašnjenje je priča za sebe

Nevjervatno komična situacija

"Bijelo, oko mene sve je bijelo": Najveća golmanska greška ikada, ali objašnjenje je priča za sebe

Admin Čaušević

U modernom fudbalu golmani su postali dodatni igrač u polju pa su često u kontaktu s loptom što dovodi do grešaka. To je bio slučaj i sa Robinom Zentnerom, glavnim akterom bizane situacije koju internet nikad neće zaboraviti.

Zentner je napravio vrlo vjerovatno najbizarniju golmansku grešku u historiji fudbala, ali njegovo objašnjenje za tu komediju je bilo jako komično.

Sve se desilo na današnji dan prije pet godina, odnosno 4. novembra i to na duelu njemačke Bundeslige između timova Mainza i Borussije Moencheglabach.

Mainz je vodio sa 1:0 golom Abdoua Dialla koji je zabio u 19. minuti, a konačan rezultat glasio je 1:1 nakon što je Jannik Vestergaard izjednačio.

Ipak, utakmicu je obilježila nevjerovatna greška Zentnera nakon što mu je jedan od saigrača dodao loptu kako bi on počeo novi napad.

Primio je loptu i gledao prema saigračima kome da je uput, ali nije primjetio da mu je lopta prošla ispod noge i otišla iza leđa.

Oglasi

Njemački čuvar mreže je mislio da mu je lopta pod nogom te je zamahnuo da je udari. Sve je izgledalo poput buga na video simulacijama fudbalske igre.

Na njegovu sreću igrača Borussije nije bilo u njegovoj blizini pa je imao dovoljno vremena da reaguje te ne primi gol. Međutim, njegovo objašnjenje je priča za sebe.

"Kada mi je vraćena lopta je dobila malo efeja, krajičkom oka vidio sam nešto bijelo i misio sam da je to lopta", rekao je Zentner te nastavio:

"Ali to je bila tačka za penal, a lopta je bila negdje drugo. Htio sam da uputim pas po sredini, ali sam shvatio da nisam udario loptu i da uopšte nije bila tu."

Bez obzira na tu grešku ovaj 28-godišnjak je i danas golman Mainza te suverenu drži "jedinicu" na svojim leđima. Ipak, zauvijek će ostati upamćen kao golman koji je tačku za penal zamijenio loptom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi