Robinho će zarađivati manje od igrača u Prvoj ligi Federacije: To je moj dom, moja dužnost je pomoći

Potpisao za Santos

Robinho će zarađivati manje od igrača u Prvoj ligi Federacije: To je moj dom, moja dužnost je pomoći

Adnan Beganović
Teme:

Igrao je između ostalog i za Real Madrid, Milan i Manchester City, a na kraju karijere odlučio se vratiti tamo gdje je i sve počelo, tamo gdje je napravio prve nogometne korake, u svoj Santos.

Riječ je o nekadašnjem Brazilskom reprezentativcu Robinhu, čiji posljednji klub je bio Basaksehir gdje je svlačionicu dijelio sa našim reprezentativcem Edinom Višćom.

Vratio se u smiraj karijere u svoj Santos u kojem će igrati za minimalnu platu od 271 dolara mjesečno, a nakon što je potpisao ugovor za brazilske medije je istakao:

"Santos je uvijek bio moj dom. Cilj mi je pomoći na terenu i van njega kako bih osigurao da se Santos vrati na vrh s kojeg nikada nije morao otići. Sjajno je što sam se mogao vratiti u klub u kojem sam odrastao. Oduvijek sam sanjao da postanem fudbaler i Santos mi je pružio tu priliku".

Ovaj slavni brazilski klub prolazi kroz težak finansijski period, a svjestan je toga i Robinho.

"Santos prolazi kroz teška financijska vremena. Dakle, došlo je vrijeme za one koji mogu nešto učiniti. Želim pomoći klubu koji je već puno učinio za mene, a ovaj povratak još uvijek nije dovoljan. Igrat ću za minimalnu plaću, ali najvažnije je biti ovdje”, rekao je Robinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi