Rocco Žiković za rekordan iznos prešao u Red Bull Salzburg

Istra prodala mladu zvijezdu

Rocco Žiković za rekordan iznos prešao u Red Bull Salzburg

E. Škorić

Talentovani hrvatski nogometaš Rocco Živković potpisao je za RB Salzburg.

Njega je Salzburg doveo za 2,5 miliona eura iz Istre, što znači da je srušen rekord ekipe iz Pule kada su transferi u pitanju.

Žiković je s austrijskim prvakom potpisao ugovor do kraja maja 2023. godine te će na početku igrati za U18 selekciju, a za službene stranice Istre 1961 je tom prilikom rekao:

"Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju!”

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Njega su skauti austrijskog giganta posebno primijetili na U16 turniru Vlatko Marković koji se u organizaciji HNS-a igrao u Osijeku u jesen prošle godine.

Top Komentari

user1583752673
A nasima vrhunac kad odu u Tursku u neki Spor
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti