Bernardo ponovo u dresu Salzburga

Stiže na posudbu iz Brightona

Bernardo ponovo u dresu Salzburga

H. Zilić

Fudbaler Brightona, Bernardo, drugu polusezonu će provesti u redovima Salzburga na posudbi.

Fudbaler Brigthona Bernardo drugu polusezonu će provesti u redovima Slazburga na posudbi.

Tako se brazilski defanzivac vraća u klub u kojem je igrao u sezoni 2015/2016. Nakon RB Salzburga, nosio je dres RB Lepziga iz kojeg je na ljeto 2018. godine došao u Brighton.

Ove sezone je za tim iz Premiershipa odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je dobar potez za Bernarda. Mislim da će mu biti od velike koristi. Pratit ćemo njegove igre i sigurni smo da će minutaža u Salzburgu doprinjeti i njegovoj formi", rekao je trener Birghtona, Graham Potter.

Pomenuti fudbaler igra na poziciji beka, može pokriti i poziciju zadnjeg veznog. Prije dolaska u Evropu, igrao je u Brazilu za ekipe Cortibe, Red Bulla, Ponte Prete, a karijeru je počeo u Audaxu. Trenutna mu cijena prema transfermarktu iznosi 4,8 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi