Rodgers: Želimo pobjedu protiv Barcelone

Trener Celtica

Rodgers: Želimo pobjedu protiv Barcelone

Brendan Rodgers govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice između Celtica i Barcelone. 

Slavni škotski klub će danas u Glasgowu ugostiti Barcelonu u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka, a uoči utakmice trener domaćih Brendan Rodgers je rekao da će njegovi igrači učiniti sve da otežaju posao gostima. 

"Moramo da nametnemo naš stil igre i da im otežamo posao što više možemo. Mi želimo pobjedu, a znamo da će biti teško. Ne smijemo da se plašimo za rezultat, ako budemo igrali naš stil, imat ćemo priliku da ostvarimo rezultat", izjavio je Rodgers. 

Rodgers se prisjetio činjenice da je Barcelona imala priliku pobijediti Celtic sa 7:0.

"Tada smo ih previše poštovali, a rezultat je bio veliko razočarenje. Naučili smo mnogo iz tog duela, kako da budemo hrabri, a igrači su pokazali da su izvukli pouke. Čeka nas teška utakmica protiv vrhunskog protivnika, ali nadam se da ćemo sada odigrati drugačije. Moramo da se borimo i uradimo sve da ih zaustavimo, ali to nije tako", dodao je trener Celtica. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, meč između Celtica i Barcelone igra se večeras s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi