Rodgersova potvrda teške povrede defanzivca prošla ispod radara

Dok Panika vlada zbog koronavirusa

Rodgersova potvrda teške povrede defanzivca prošla ispod radara

Čitava Evropa je u strahu od širenja koronavirusa. Haos je, očekivano, nastao i u sportu.

Odgađaju se utakmice, prekidaju i otkazuju takmičenja, a iz minute u minut stižu nove sumnje o poznatim sportistima koji su možda "zakačili" opasni virus.

Paniku su izazvale i informacije da nekolicina igrača engleskog Leicester (navodno njih trojica) pokazuju simptome zaraze koronavirusom.

To je potvrdio i trener Bendan Rodgers.

"Imamo nekoliko igrača koji su pokazali simptome i znakove koronavirusa. Slijedili smo procedure, a oni su udaljeni od ostatka ekipe radi predostrožnosti", izjavio je Rodgers.

Međutim, Rodgers je govorio i o povredi beka Ricarda Pereire, ali je to prošlo ispod radara jer je sve zanimala samo situacija sa igračima koji možda imaju koronavirus.

Pereira je povredu zaradio u posljednjoj utakmici Leicestera, protiv Aston Ville, u jednom duelu sa Jackom Grealishom.

Brendan Rodgers je danas potvrdio da je sezona za Pereiru završena i da mu ga očekuje dugotrajan oporavak jer je pokidao prednje križne ligamente koljena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pereira još uvijek nije operisan, te je trenutno pod nadzorom medicinskog tima Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi