Rodin napušta Zrinjski: Očekivanja su bila mnogo veća

Nije dobio priliku da pokaže svoje kvalitete

Rodin napušta Zrinjski: Očekivanja su bila mnogo veća

S. Mlaćo

U januaru ove godine Nikola Rodin stigao je u HŠK Zrinjski, no pravu priliku nije dobio. Plemići su i protekle sezone jurišali na titulu prvaka, konkurencija je bila žestoka, pa Rodin nije imao priliku da pokaže svoje kvalitete.

Pao je u drugi plan i sada će raskinuti saradnju sa timom iz Mostara. Potvrdio je to u razgovoru za SportSport.ba.

"Ovih dana ću raskinuti saradnju sa Zrinjskim. Sigurno sam imao veća očekivanja kada sam dolazio u Zrinjski jer sam i tada imao drugih ponuda, ali u tome trenutku Zrinjski se činio kao najbolja opcija. Ostaje žal zbog toga što nisam dobio priliku, ali dobio sam određene iskustvo i iz ovog vremena provedenog u Zrinjskom, te ću svakako pokušati izvući najbolje. Zrinjskom želim sreću u Evropi, kao i u domaćem prvenstvu naredne sezone", kazao je 22-godišnji defanzivac.

U Zrinjski je Rodin stigao iz Čapljine gdje je bio kapiten tima, te navrjedniji eksponat. Uskoro će donijeti odluku o novom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno ću potražiti klub u kojem ću dobiti veću minutažu jer za mlade igrače je najbitnija minutaža i kontinuitet. Želim da idem u klub u kojem ću dobiti željenu minutažu", dodao je Rodin.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi