UEFA napravila promjene: FK Sarajevo učestvuje u tri žrijeba u dva dana

Žrijeb za LP i EL

UEFA napravila promjene: FK Sarajevo učestvuje u tri žrijeba u dva dana

A. Čaušević

UEFA je napravila određene promjene termina za žrijeb parova Lige prvaka i Europa lige. To znači da će četiri bh. predstavika na eurosceni svoje rivale saznati isti dan. 

UEFA je napravila određene promjene termina za žrijeb parova Lige prvaka i Europa lige. To znači da će četiri bh. predstavnika na eurosceni svoje rivale saznati isti dan.

Sarajevo će nastupiti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će se Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik igrati u prvom pretkolu Europa lige.

Promjenom koju je napravila UEFA odlučeno je da žrijeb parova prvog pretkola u Ligi prvaka i u Europa ligi bude obavljen isti dan, odnosno 18. juna.

Sarajevo će svog protivnika saznati nešto iza 12 sati, dok je žrijeb parova za preostala tri kluba na programu u 15:30.

Interesantno, Bordo klub će isti dan saznati i rivala u eventualnom drugom pretkolu Lige prvaka, dok će potencijalnog protivnika za susret drugog pretkola Evropa lige - staza šampiona saznati dan kasnije, 19. juna. 

To u suštini znači da će Sarajevo u dva dana učestvovati u tri različita žrijeba. U utorak će saznati rivale u prvom i eventualnom drugom pretkolu Lige prvaka, a u srijedu u drugom pretkolu Europa lige ako zapne na prvoj preperci u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U srijedu će eventualne protivnike u drugom pretkolu Europa lige - glavna staza saznati Zrinjski, Radnik i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo, Radnik i Široki Brijeg neće biti nositelji, dok je Zrinjski jedini bh. predstavnik koji će imati povlašten status prilikom žrijeba i to prvog pretkola Europa lige.

Na teren će u istoj sedmici jer će se mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka igrati 9. ili 10. jula, a kvalifikacija za Evropa ligu 11. jula. Revanš mečevi su na programu sedmicu kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
A ZELJANA, UCESTVUJE LI?
16 1
Fce
Zeljo igra bajramski turnir ceka izvlacenje haha ode Radnik u Evropu jeb ih Petrovic bez kondoma
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi